Dünyaca ünlü kozmetik markası Garnier’in Gazze’de Filistinlilere karşı saldırılarda bulunan İsrailli kadın askerlere mücadelelerinden dolayı birer güzellik seti hediye ettiği yönündeki haberler üzerine, “Garnier Türkiye” bir basın açıklaması yaparak olayı kınadı. Garnier’in hiçbir siyasi ya da dini kesimi temsil etmemek üzerine ciddi ve kesin bir politikası bulunduğu belirtilen basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Haberde belirtilen İsrailli kadın askerlere Garnier markalı ürün dağıtımı konusunda global yönetim ve Türkiye ofisi olarak hiçbir bağımız ve ilgimiz bulunmadığını bildirmek isteriz.



Konuyla ilgili haberlerde geçen açıklamanın da Garnier tarafından yapılmadığını önemle dikkatlerinize sunarız.



Barışı destekleyen bir marka olarak Garnier’in hiçbir siyasi ya da dini kesimi temsil etmemek üzerine ciddi ve kesin bir politikası bulunmaktadır.



İnternet sitenizde ve sosyal medyada yer alan bu haber bizi de derinden üzmüştür. Araştırmalarımız sonucunda sosyal medyaya yansıyan fotoğrafta görülen ürün dağıtımının o bölgede hizmet veren yerel bir perakendecinin kararı ve inisiyatifi doğrultusunda gerçekleştirildiği bilgisi edinilmiştir. Garnier olarak tamamen yerel inisiyatifle gerçekleşen bu olayı kınamaktayız ve vermiş olduğu rahatsızlık için üzgünüz.



Saygılarımızla,



Garnier Türkiye”