Gonca YAĞCI/LONDRA, ()- ATATÜRK biyografisinin yazarı ünlü İngiliz tarihçi yazar Andrew Mango'nun yakın arkadaşı film yapımcısı Fuad Kavur, yakında çekilecek Atatürk filmini Mango'nun anısına adayacağını söyledi.
Atatürk filminin senaryosunu yazarken Mango'nun derin bilgisinden yararlandığını ve ona bu konuda rehberlik ettiğini belirten Kavur, Mango'nun filmin galasında bulunmasını çok istediğini, bunun gerçekleşemeyecek olmasından son derece üzüntülü olduğunu söyledi. Fuad Kavur, "Bana Türkiye'nin bu filme her zamankinden daha fazla ihtiyacı var demişti. Bu filmi onun hatırasına adayacağım" diye konuştu.
Andrew Mango'nun ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getiren Kavur şunları söyledi "Andrew ile 1970 yılında BBC Türkçe servisindeki yönetici olduğu yıllarda tanımıştım. Ben da o yıllarda Londra Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler okuyordum. Atatürk hakkında senaryo yazmaya karar verdiğimde, Mango'nun Atatürk biyografisini buldum. Senaryo hazırlığında bana çok yardım etti. Atatürk hakkında bilgisi ve o süreç olağanüstüydü."
TIMES'DAKİ İLANI İLK O İMZALADI
Geçen yılın temmuz ayında İngiliz The Times gazetesinde 'Başbakan Erdoğan'a açık mektup' adıyla çıkan tam sayfa ilanı imzalayan ilk Andrew Mango olduğunu hatırlatan Kavur, Mango'nun Gezi Parkı olaylarından dolayı çok kaygılandığını belirtti.
"En büyük dileğim onu yakında çekimlerine başlanacak Atatürk filminin galasında görmekti. Neyse ki senaryoyu okuması için vermiştim ve senaryoya ev fazla övgü yağdıran kişi oldu. Bana, Türkiye'nin bu filme her zamankinden daha fazla ihtiyacı var demişti. Bu filmi ona adayacağım."