FRANSA Cumhurbaşkanı François Hollande’ın aşk skandalını yakından izleyen İngiliz basını, 'First Lady' Valerie Trierweiler’in stres nedeniyle hastaneye kaldırıldığını bildirdi.
Sky News TV, First Lady’nin hastaneye yatırıldığını 'Flaş haber' olarak verirken politikacıların özel hayatlarına müdahale edilmesinin böyle sonuçlar doğurabildiğini ve medyanın daha dikkatli olması gerektiğini savunan yorum yayınladı.
The Independent gazetesi ise Elysee Sarayı’nın açıklamasına dayanarak, 49 yaşındaki Valerie Trierweiler’in üzüntüden depresyona girip Paris Hastanesi’ne kaldırıldığını bildirdi. Gazete, özel, hem de politik kriz içindeki Fransa Cumhurbaşkanı’nın salı günü piyasa ekonomisiyle ilgili çok önemli ayrıntılar açıklayacağını dikkat çekti.
François Hollande ile Valerie Trierweiler’in evli olmadan birlikte yaşadıkları belirtilirken, birçok politikacı Julie Gayet’in ilişkisi ortaya çıkınca 'First lady' ünvanının geçersiz olduğunu savundu.
Le Monde gazetesine konuşan Cumhurbaşkanın bir yakın arkadaşı “Cumhurbaşkanı iki kadından biri lehine çabuk karar vermeli. Bunu yaparsa Fransız halkı bunu onun aleyhine kullanmaz. Bu olana kadar Valerie’nin yanında görülmesi ikiyüzlülük olarak görülecektir. Bu kaldırılamaz” diye konuştu.
Bir ay içinde Cumhurbaşkanı Hollande ve bayan Trierweiler’in Washington’da Obama’ları ziyaret edeceklerine dikkat çekildi. Haftasonunda Çiftin, Trierweiler’in 15. Bölgedeki dairesinde değil, Elysee Sarayı’nda yaşadıkları ortaya çıktı. Valerie Trierweiler’in Elysee Sarayı’nın doğu kanadında kendi odalarının olduğu anlaşıldı.
Salı günü öğleden sonra basın toplantısı yapacak François Hollande’ın aşk skandalı ile ilgili sorulara baştan savma yanıt vereceği tahmin ediliyor. François Hollande’in popülerliğinin yüzde 22-25’e düştüğü belirtildi.
  FZ(AÖ/İD)