FRANSA'nın başkenti Paris'te, sosyal medyada örgütlenen binlerce kişi Cumhurbaşkanı François Hollande'yi protesto etti. Gösterinin ardında meydandan ayrılmayan bir grup güvenlik güçleri ile çatıştı.
Fransa'nın başkenti Paris'te günler öncesinden sosyal medyada örgütlenen binlerce kişi dün Bastille Meydanı'nda toplanarak Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'yi protesto etti. Çoğu sağ - kanat ile özdeşleşmiş elli dernek ile 'Kırmızı bereliler' tiyatro oyunu yasaklanan Dieudonné destekçileri, Fransız baharı gay evlilik karşıtları ve vergi yasası karşıtları Cumhurbaşkanı Hollande'ya karşı 'Öfke Günü' yürüyüşünde birleşti.
Bastille Meydanı'ndan İnvalides Meydanı'na yürüyen göstericiler 'Hollande istifa', 'Elysee'yi terket', 'Eşcinsel evliliğe hayır', 'Fransa bir ulus Avrupa bölücü' sloganları eşliğinde yürüdü. İnvalides Meydanı'nda yapılan konuşmaların ardından dağılmayan bir grup gece geç saatlere kadar güvenlik güçleri ile çatıştı. Gösteriler sırasında 12 polisin yaralandığı, 12 göstericinin ise gözaltına alındığı iddia edildi. GÖ(SS)