Fransa 7 Bin Kişinin Kaldığı Calais Mülteci Kampını Kapatıyor
Fransa'nın Calais kentindeki sığınmacı kampı Jungle'nın tahliyesinde sona gelindi.İngiltere'ye geçmek isteyen sığınmacıların geçiş güzergahı olan ve yaklaşık 7-8 bin sığınmacının kaldığı Jungle, sabah Fransasaatiyle 08.00'de (TSİ 09.00) tahliyesine başlanacak.
Kampta kalanların, Fransa'daki diğer mülteci merkezlerine yerleştirilmesi planlanıyor. Salı günü de iş makinelerinin göçmenlerin kaldığı çadır ve barınakları temizlemesi bekleniyor.

BAZI GÖÇMENLER KAMPTAN AYRILMAK İSTEMİYOR
Ancak, bazı göçmenler, kamptan ayrılmaları halinde İngiltere'ye gitme şansını kaybedeceklerini düşünüyor ve bu nedenle de kamptan ayrılmak istemiyor. Kampta ağırlıklı olarak Afgan, Ortadoğulu ve Afrikalı göçmenler bulunuyor.

POLİS İLE PROTESTOCULAR ARASINDA ÇATIŞMA
Pazar gecesi bazı göçmenler kampın kapatılmasına protesto eylemi düzenledi. Eyleme müdahale eden polis ile protestocular arasında kısa süreli çatışma yaşandı.
HEDEFLERİ İNGİLTERE
Avrupa Birliği mülteci anlaşması kapsamında göçmenler sadece ayak bastıkları topraklara sığınma talebinde bulunabiliyor. Calais'de kalan göçmenlerin önemli bir kısmıİngiltere'ye geçmek istiyor. En büyük sıkıntı kimsesiz çocukların akıbeti Kampla ilgili en büyük sıkıntıyı kimsesiz çocukların akıbeti oluşturuyor. İngiltere, sayısının yaklaşık 1.300 olduğu tahmin edilen kimsesiz çocuğun bir kısmını kabul etmeye başladı.

En kırılgan nüfusa iltica etme hakkı tanıyan "Dubs anlaşması" kapsamında İngiltere'de aile bağları bulunmayan ilk grup mülteci ülkeye giriş yaptı.
Yardım kuruluşları, kampta kalan reşit olmayan çocukların hangilerinin İngiltere'ye gönderileceğinin tespit edilmesi için yapılan mülakatlarda Fransız devletine yardım ediyor.
ÇOCUKLAR, KONTEYNIRLARA YERLEŞTİRİLECEK
Kamp boşaltılıp çadırlar toplanırken, çocukların akıbetlerine karar verilene kadar güvenli bir yerde tutulmaları için barınağa dönüştürülen konteynırlara yerleştirileceği açıklandı. Bu nedenle, şu anda bu konteynırlarda yaşayan göçmenler tahliye edilmeye başlandı.

FRANSA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: GÜÇ KULLANMAK İSTEMİYORUZ AMA...
Fransa İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Güç kullanmak istemiyoruz ancak göçmenlerin ayrılmayı reddetmesi ya da STK'ların (sivil toplum kuruluşu) sorun çıkarması halinde polis müdahale etmek durumunda kalabilir" dedi. Orman nedir?

"Orman" kampı, Calais limanına ve 50 kilometre uzunluğundaki Manş Tüneli'ne yakın bir noktada bulunuyor.

Resmi rakamlara göre, bu kampta 7 bin kişi kalıyor. Ancak insani yardım kuruluşlarına göre bu sayı 10 bine yakın.

Nüfus sayısındaki artışa rağmen bu yılın başlarında kampın büyüklüğü yarı yarıya azaltıldı.

Ancak kampın nüfusu artmaya devam etti ve şiddet olaylarında artış görüldü.

Birçok göçmen, Manş Tüneli'ni geçen araçların içine saklanmaya çalışıyor.

Hem yerel halk hem kamyon şoförleri kampın kapatılması için protesto eylemleri düzenledi.