BAŞBAKAN ERDOĞAN: AB'NİN TÜRKLERE HÂLÂ VİZE UYGULANMASI ÜZÜCÜ
Başbakan Erdoğan, Türk-Fin İş Adamları Forumu'nda yaptığı konuşmada AB'nin Türkler'e vize engeli çıkarmasını eleştirdi. Erdoğan, Türkiye'nin AB ile tam üyelik müzakerelerini sürdürdüğünü hatırlatırken, AB'nin kendileri ile alakası olmayan birçok ülkeye vize muafiyeti tanıdığını söyledi. Erdoğan, Türklere hala vize uygulanmasının kendilerini üzdüğünü belirtti. Milyonlarca Türk'ün zaten Avrupa'da yaşadığını söyleyen Erdoğan, şöyle dedi:
"Biz kaynaşmışız, zaten burada varız. Türkiye, 50 yıldır AB kapısında bekletiliyor. Ekonomik, temel hak ve özgürlükler olarak AB üyesi bazı ülkelerden Türkiye'nin çok daha ileri olduğunu, AB müktesebatına çok daha uygun olduğunu göreceksiniz. AB sürecinde verdiği destekten dolayı Finlandiya'yı kutluyorum." 
Finlandiya'ya 196 işadamıyla geldiklerini hatırlatan Başbakan Erdoğan, işadamlarının şirketlerinin yıllık 100 milyar dolar ciro yaptığını 300 bin kişi istihdam ettiğini belirtti. İki ülke arasındaki ticaret hacminin geçtiğimiz yıl 1.6 milyar dolardan 1.4 milyar dolara düştüğünü belirten Erdoğan, bu miktarın yukarılara çekilmesi için imkanların mevcut olduğunu dile getirdi.
Erdoğan'ın konuştuğu sırada izleyiciler arasında bulunan ve protestoda bulunan kadının Finlandiya'da yaşadığı, Fin heyetinin akredite listesinde bulunduğu ve bu şekilde salona girebildiği belirtildi. Forumun ardından Başbakan Erdoğan'ın Filland Hall adlı binadan ayrıldığı sırada 15 kişilik bir grup da Gezi sloganları atarak protestoda bulundu.
  ÖA(GE/İD)