Festivallerde Tacize Karşı Özel Önlem Alınacak
İsveç'in bu yıl farklı kentlerinde yapılan festivallerde kadınlara yönelik cinsel taciz ve tecavüz olaylarında yaşanan artışlar festival organizatörlerinin alışılmışın dışında güvenlik önlemleri almalarına neden oluyor.
GÜVENLİ BÖLGELER OLUŞTURULACAK
Ağustos ortalarında Göteborg kentinde yapılacak müzik-kültür ve sanat festivalinin organizatörleri de son günlerde yaşanan taciz ve tecavüz olayları nedeniyle sahne önlerinde sadece kadınların bulunacağı ''güvenli bölgeler'' oluşturmayı düşündüklerini açıkladılar.
''CİDDİ OLARAK DÜŞÜNÜYORUZ''
Düzenlendiği 2007 yılından beri taciz olayının yaşanmadığı Göteborg Kultur Festivali düzenleme komitesi başkanı Tasso Stafilidis, bu yıl festivalde alınacak genel güvenlik önlemlerinin yanı sıra büyük sahnelerin önünde sadece kadın izleyicilerin bulunacağı ''güvenli bölgeler'' oluşturmayı ciddi olarak düşündüklerini belirterek, ''Bizim gibi herkese açık bir festival için belki aşırı bir önlem olarak görünebilir ama bütün festival katılımcıları kendilerini güvensizlikte hissetmeden festival havasını yaşayabilmeliler.'' diye konuştu.
Geçtiğimiz günlerde yapılan Bråvalla Festivali ile Karstad kentindeki festivallerdeki kadınları yönelik taciz ve tecavüz olayları kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.