ALMANYA'nın Köln kentinde oturan ressam Şaziye Arslan, Alman ressam Gudrun Blumhoff ile birlikte açtığı karma sergide kahve telvesinden yaptığı resimlerini sanatseverlerin beğenisine sundu.
Çok sayıda davetlinin katıldığı, 'Türk Kahvesi Köln Kolonyası ile Buluşuyor' adı verilen serginin açılışını Ehrenfeld Belediye Başkanı Josef Wirges yaptı. Ehrenfeld Halkevi'ndeki sergi 28 Şubat'a kadar açık kalacak. Küçük yaşta evlenerek Almanya'ya gelen 3 çocuk annesi Şaziye Arslan, 40 yaşından sonra resim yapmaya başladığını anlattı.. Kurslara giderek resim yapmayı öğrenen ilkokul mezunu, Yozgatlı Şaziye Arslan'ın kahve telvesinden yaptığı resimler büyük ilgi görüyor.
"BENİM ÜNİVERSİTEM EVİMDE"
Şaziye Arslan, kahve telvesini boyayla kararak tuvalin üzerine yaydığını anlatırken şöyle dedi:
"Kahve fincanında ne gördüğüme bakıyorum. Sonra gördüklerimi yapmaya çalışıyorum. Türkler, kahve içtikten sonra fincandaki telvelere bakarak şekilleri yorumlamaya çalışır. Herkes kendine göre 'bir şeyler görür.' Zaten kahve telvesinden resim yapma fikri bende buradan doğdu. Resimlerimin ilgi görmesi beni cesaretlendiriyor. Küçük yaşta evlenip buraya geldikten sonra çocuklarımı yetiştirdim. Hepsi üniversiteyi bitirdi. Benim okuma şansım olmadı. Resim yapmayı kurslara giderek öğrendim. Bir şeyler yapmak için üniversiteye gitmek şart değil. Benim üniversitem; evim. Gece herkes uyurken ben resim yapıyorum. 'Hayat üniversitesine' gittim ve devam ediyorum."