ALMANYA'nın Essen kentinde bulunan Katakomben Tiyatrosu, Soma faciasına dikkat çekmek için 28 Haziran Cumartesi günü özel bir oyun sahnelemeye hazırlanıyor.
Essen'de bulunan Katakomben Tiyatrosu'nda geçen şubat ayında kurulan 13 kişilik tiyatro grubu, 28 Haziran 2014 tarihinde 'Soma'ya Selam' adlı özel bir oyun sergileyecek. Yönetmen Dinçer Güçyeter yönetiminde provaları yapılan oyunda, 13 oyuncu izleyici karşısına çıkacak. 'Soma'ya Selam' oyunu hakkında bilgi veren yönetmen Dinçer Güçyeter ve Katakomben Tiyatrosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Oyuncusu Serap Türkel Ayık, "Eylül ayı için bir oyun hazırlamayı planlarken, yaşanan soma faciasına kayıtsız kalmamak için, böyle bir oyun sahnelemeye karar verdik. Bölgemizde yaşayan tiyatroseverleri oyunumuza bekliyoruz" diye konuştu. Soma'ya selam oyununu anlatan yönetmen Dinçer Güçyeter, şöyle dedi:
"28 Haziran'da sahneleyeceğimiz oyunumuzla özellikle işçi sınıfını, yani emekçileri anlatmaya hazırlanıyoruz. Soma faciası hakkında kamuoyuna aktarılanların, gerçeği yansıtmadığını düşünüyoruz. Bundan yola çıkarak, oyunumuzla buralara dikkat çekmeye çalışacağız. Biz, oyunla herhangi bir misyonu canlandırmayacağız ve izleyiciyi de herhangi bir şekilde yönlendirmeyeceğiz sadece hatırlatmalarımızla birazcık düşündüreceğiz."
Dinçer Güçyeter, oyundan elde edilecek geliri de arkadaşlarıyla birlikte Soma'ya giderek ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracaklarını belirtti. 'Soma'ya Selam' oyununda Sevil Aydın, Serap Türkel Ayık, Emel Batır, Eşref Çakar, Gül Emeket, Yaşar Güzel, Ülkü İçten, Nur Kamer, Filiz Karadağ, Gülsevim Koçdemir, Suat Kuzucu, Ümran Pargan ve Birten Ural oyuncular sahne alacak. 28 Haziran Cumartesi akşamı sahnelenecek oyun, Katakomben Tiyatrosu adına Kazım Çalışgan'ın yapacağı bir selamla konuşmasının ardından saat 19.30'da başlayacak.

FOTOĞRAFLI