TAYLAND Ulaştırma eski Bakanı Supoj Saplom, hakkında açılan yolsuzluk davasında mahkeme heyetinin sorduğu "2 milyon dolar parayı nasıl kazandın?" sorusuna yanıt veremedi.
Tayland Ulusal Anti-Yolsuzluk Komisyonu yaptığı araştırmalar sonucu eski Bakan  Saplom hakkında 2012 yılı Eylül ayında soruşturma başlattı. Eski bakanın Tayland bankalarındaki toplam 600 bin dolarlık hesapları donduruldu ayrıca toplam 2 milyon dolar serveti için açıklama yapması amacıyla özel yetkili mahkeme tarafından çağırılmasına karar verildi. Mahkemede Supoj Saplom'a 2 milyon doları nasıl kazandığı soruldu. Parası hakkında hiçbir kanıt sunamayan ve soruları yanıtsız bırakan eski bakanın tüm mal varlığına el konuldu. Eski Ulaştırma Bakanı’nın mal varlığı şöyle:
* 600 bin dolar nakit para * 10 Baht değerinde altın yaklaşık (8 bin Dolar) *  1 Volkwagen Caravelle Van * 1.5 Milyon dolar değerinde evler ve arsalar.
Yolsuzluk soruşturması aslında 12 Kasım 2011 yılında bakan Saplom kızının düğününde iken evinin soyulması ile başladı. Polise evinden 150 bin dolar paranın çalındığını söyleyen bakanın ihbarı ardından yapılan araştırmalarda hırsızlar yakalanırken paralar ele geçirildi. Ancak çalınan para bakanın dediği gibi 150 bin dolar değil 600 bin dolar olduğu belirlendi. Ayrıca altınlar da bulundu. Hırsızlar polise verdikleri ifadelerinde evde başka para valizlerinin de olduğunu ama çok ağır olduğu için taşıyamadıklarını söyledi. Özel Yetkili Mahkeme’de duruşmaya çıkan eski bakan serveti için bir belge gösteremedi ve avukatının çabalarına rağmen mahkeme heyeti 1977 yılından bu yana devlet memuru olan Supoj Saplom’un bu serveti devletten kazandığı maaşıyla biriktirebileceğine ve yurtdışında okuyan iki çocuğunun da eğitim masraflarını memur maaşı ile ödediğine inanmadı.