SURİYE Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkesinde iç savaşın durdurularak, barışın sağlanması konusunda defalarca çağrıda bulunan ve bunun için dua eden Papa Francesco’ya mektup gönderdi.
Suriyeli bir heyet Vatikan’a gelerek, ruhani lidere iletilmek üzere Devlet Sekreteri Pietro Parolin’e Beşar Esad’dan özel bir mesaj getirdi. Papalık Basın Sözcüsü Peder Federico Lombardi, İnsani Yardımlardan Sorumlu Bakan Joseph Sweid’in liderliğindeki heyetin Vatikan Şehir Devleti’nin 2 numarası Monsenyör Parolin ve Papalık Devletlerle İlişkiler Sekreteri Monsenyör Dominique Mamberti ile görüşmesi ardından kısa açıklama yaptı. Lombardi, "Heyet Esad’dan, Suriye hükümetinin pozisyonunu ortaya koyan bir mesajı Papa’ya getirdi" ifadelerini kullandı. Mesajın içeriğine ilişkin ise bilgi verilmedi.
Papa Francesco son olarak, Hıristiyan aleminin en kutsal günlerinden biri olan Noel kutlaması sırasında geleneksel Urbi et Orbi (Şehre ve dünyaya) duasını yaparken, Suriye’de çatışmaların durması ve insani yardıma erişim sağlanması çağrısında bulunmuştu.
  EÇ(GE/İD)