Mecliste konuşan Esad, ülkesinin "her karışını"tekrar ele geçireceğini belirterek, Halep'in "isyancıları destekleyen Erdoğan'ın düş ve umutlarına mezar olacağını" söyledi.
Beşar Esad "Erdoğan'ın faşist rejimi, Halep'e odaklanmaya devam etti, çünkü Suriye'de emellerine ulaşamayan ve aşırı yönleri ortaya çıkan Müslüman Kardeşler ideolojisini uygulamak için son umudu buydu" diye konuştu.
Esad'ın Nisan ayında seçilen yeni milletvekillerine hitaben yaptığı konuşma Suriye televizyonu tarafından yayınlandı.
Esad konuşmasında ayrıca seçimlerin dünyaya Suriye halkının artan baskılara rağmen bağımsızlıkları için savaşmakta kararlı olduklarını gösterdiğini söyledi.
"TEK SEÇENEĞİMİZ ZAFERDİR"

Suriye Cumhurbaşkanı "terörle mücadele"ye devam ettiklerini vurgulayarak, "Tadmur'u (Palmira) ve daha öncesinde de birçok alanı kurtardığımız gibi, Suriye'nin her karışını tekrar ele geçireceğiz. Tek seçeneğimiz zaferdir, yoksa Suriye kalmaz" dedi.
Suriye ordusu, Rus güçlerinin hava desteğiyle antik Palmira kentini Mart ayında Irak Şam İslam Devleti'nin elinden geri almıştı.
İç çatışmalar nedeniyle ülkenin büyük bir kesiminde kontrolü kaybeden Esad, Erdoğan'ı Suriye'nin kuzeyindeki Halep vilayetine binlerce militan göndermekle suçluyor.
Halep ve civarındaki alan şu anda hükümet güçleri ile isyancılar arasında paylaşılmış durumda ve burada çatışmaların sürmesi, Şubat ayında üzerinde anlaşma sağlanan ateşkesi bozan unsurlar arasında.İç çatışmalar nedeniyle ülkenin büyük bir kesiminde kontrolü kaybeden Esad, Erdoğan'ı Suriye'nin kuzeyindeki Halep vilayetine binlerce militan göndermekle suçluyor.
Halep ve civarındaki alan şu anda hükümet güçleri ile isyancılar arasında paylaşılmış durumda ve burada çatışmaların sürmesi, Şubat ayında üzerinde anlaşma sağlanan ateşkesi bozan unsurlar arasında.