KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya'yı kabul etti. Kabulde Cumhurbaşkanı Müsteşarı Hasan Güngör de hazır bulundu.
Kabulde konuşan Akkaya, CHP Genel Başkanı’nın selamlarını ve 30'uncu kuruluş yıldönümü kutlama mesajını getirdiğini söyledi. KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Raif Rauf Denktaş'ın Kıbrıs Türk halkına bıraktığı mirasın, Kıbrıs Türk halkının çıkarları doğrultusunda kullanmasını desteklediklerini belirten Akkaya, KKTC'nin ekonomik sorunlarını da kısa sürede aşarak refah bir ülke olacağına inandıklarını dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC'nin 30'uncu kuruluş yıldönümünde CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya'yı aralarında görmekten ve CHP Genel Başkanı'nın mesajlarını iletilmesinden mutluluk duyduklarını kaydetti.
Kıbrıs Türk halkının zor günler yaşadığını dile getiren Eroğlu, Kıbrıs Cumhuriyeti'nden silah zoruyla atıldıklarını, KKTC'nin kuruluşuna kadar da yokluk ve zorluk çektiklerini vurguladı. Gelinen noktanın yeterli olduğunun söylenemeyeceğini fakat halka daha iyi bir gelecek bırakmak için çalıştıklarını dile getiren Eroğlu, insanların beklentilerini karşılayarak toplumun refah içinde yaşaması için mücadeleye devam ettiklerini kaydetti. Rumlar'ın uzlaşmazlığından kaynaklanan anlaşmazlıkları artık tüm dünyanın da gördüğünü söyleyen Eroğlu, "Artık anlaşma olacaksa olsun. Kıbrıs sorunu kronikleşen bir sorun oldu. Çözüm için son olan bu şansın Rumlar tarafından çokiyi kullanması gerekir" diye konuştu. Eroğlu, CHP Genel Başkanı'na sevgi ve selamlarını gönderdi.