AVRUPALI Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) 10. kuruluş yıl dönümü nedeniyle 24 Mayıs tarihinde Köln'e gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti için hazırlıklar tamamlandı.
UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, Köln'de düzenlenen basın toplantısında hazırlıklar ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yurt dışından ilk kez oy kullanılmasına ilişkin bilgiler verdi. 20 bin kişilik Lanxess Arena'da düzenlenecek etkinliğe 16 bin kişi alınacağını belirten Çelik, etkinliğe katılmak isteyenlerin isimlerini yazdırarak ücretsiz giriş kartlarını alabileceklerini, giriş kartlarının ücretle satılmadığını vurguladı. Süleyman Çelik ayrıca, etkinliğe sadece UETD üyelerinin değil Avrupa'nın her yerinden ve her kesimden insanın katılabileceğini söyledi.
Almanya'ya yapılan 53 yıllık göç tarihinden sonra ilk kez Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşların bulundukları ülkelerden oy kullanabileceğini hatırlatan Süleyman Çelik şöyle konuştu:
"Seçimler 31 Temmuz- 3 Ağustos arası olacak. Avrupa'da ülkenin coğrafi yapısı ve nüfus yoğunluğuna göre seçim yerleri belirlenecek. Almanya'da 7 bölgede seçim sandıkları kurulacak. Oy kullanmak için sandık başına gitmenin yanı sıra yeni ve ilave bir yöntem söz konusu. Konsolosluklara örneğin pasaport almak için gidenler, bu randevu saatlerinde oylarını daha rahat bir şekilde kullanabilecekler. Randevu ile oy kullanmayanlar da tabiki sandıklara giderek de oy kullanabilecekler."

MZ(AÖ/İD)