KOPENHAG'daki Cazz Hause'de düzenlenen Danish World Music Awards ödül töreninde 'Hudna' adlı Türk müzik grubuna en büyük ödül olan Dünya Müziği ödülü verildi. Orhan Özgür Turan ve grubu Kadifeden Kesesi albümü ile en büyük ödülü aldı. 
Kopenhag'daki Caz evinde düzenlenen "Danish Music Awards' Danimarka Müzik Ödülleri töreninde 5 dalda ödüller sahiplerini buldu. Katagorisinde en büyük ödül sayılan Dünya Müziği ödülü 'Kadifeden Kasesi' adlı albümü ile Orhan Özgür Turan ve arkadaşlarının 'Hudna' adlı grubuna verildi. Müzisyenler, müzik yapımcıları, resmi yetkililer ve basın mensuplarından oluşan konuklar, Hudna grubunu dakikalarca alkışladı. Grubun kurucusu Orhan Özgür Turan törenden sonra yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"Bu ödül müziğimize gitsin. Sonuçta ödülü alan bir Türk eseri ve Türk grubu. Ben Kadifeden kesesi parçasını Contry müzikle harmanlayıp sundum. Bizim müziğimiz her türlü ödülü hak ediyor. Aldığımız ödül Danimarka'nın en büyük müzik ödülü sayılıyor. Büyük ödülü aldık. Gerçekten önemli olan müziğimizin bu ülkelerde çok iyi lanse edilmesi. Hudna Arapça'da geçici ateş kes anlamında. Neden geçici? Biz müziğimizi yaparken savaş değil barış ve dostluk düşünüyoruz. Zaten grubumuzda değişik, din, inanç ve milliyetten insanların bulunması müziğin dostluğa barışa katkısını gösteriyor."
Grubun Yahudi asıllı elemanı Yossi Karutchi, başlangıçta biraz korktuğunu anlatırken, "Yahudi asıllı olduğum için Türkler ile bir arada olmak tepki çekebilir' diye düşünmüştüm ama olmadı kazandık. Aslında milliyetimiz, dinimiz ne olursa olsun bizim dostluğumuz kazandı" dedi.
Grup elemanlarından Fatih Ozansoy artık Türk müziğinin de bir yeri olduğunu belirterek "Çok mutluyum. Danimarka'da dünya müziği deyince Türk müziği hariç her türlü müzik kabul görüyordu. Ama artık biz de müziğimizi dünya müziğinin arasında kabul ettirdik. Gurur verici bir durumöderken, Ahmet Ünal Alıcı da “Arkadaşlarımın söylediği gibi buraya katılabilmek ve aday gösterilmek bile güzeldi kazanmak tabi ki daha güzel. Türk müziği adına gururluyuz" dedi.
Ödül töreninden sonra salonda bulunan Türkler da grubu kutladılar. Danimarkalı gazeteci Githa Suchulz, Türk grubunun büyük ödülü almasına kıskandığını çünkü arkadaşının almasını istediğini belirterek, "Türkiye ve Türkler'i çok seviyorum ama ödülü arkadaşım alsın isterdim. Onun için jüriye biraz kızgınım ama yine de Hudna'yı kutluyorum" dedi.
  ÜT(AÖ/İD)