Temel ELCİVAN/ BOTTROP,(Almanya),() - ALMANYA'nın Gelsenkirchen kentinde faaliyet gösteren ve eğitime destekleriyle tanınan Türk- Alman Yardım Sevenler Derneği, kuruluşunun 10. yılında da eğitime katkı gecesi düzenledi.
Bottrop kentindeki Gülüm Düğün Salonu'nda kalabalık bir davetli grubunun katılımıyla gerçekleştirilen eğitime katkı gecesinde,Türk- Alman Yardım Sevenler Derneği Başkanı Necmiye Öztürk, Münster Başkonsolosu Nafi Tosyalı ve Gelsenkirchen Belediye Başkanı Gabriele Preus birer konuşma yaptılar.
20 ÖĞRENCİYE BURS VERİYORLAR
Gecenin açılış konuşmasını yapan Türk- Alman Yardım Sevenler Derneği Başkanı Necmiye Öztürk, gecenin oluşumunda katkı sunanlara ve derneğin faaliyetlerine destek veren üyelere teşekkür etti. Derneğin yaptığı yardımları davetlilere anlatan Necmiye Öztürk, "Geçen yıl yapılan geceden elde edilen gelirle, Manisa'da bulunan ve kullanılmaz halde olan bir ilköğretim okulunu onarıp 45 öğrencinin eğitimine sunduk. Türkiye'nin farklı kentlerinde burs verdiğimiz öğrencilerin sayısı 20'ye yükseldi. Bunlar sizlerin desteği ile oldu. Hepinize teşekkür ediyoruz" dedi.
Münster Başkonsolosu Nafi Tosyalı konuşmasında, "Kıymetli konuklar bu etkinliğe katılarak toplumsal dayanışmamızın çok güzel bir örneğini sergilediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu derneğin başkanı Necmiye Öztürk ve ekibine de teşekkür ediyor, başarılar diliyorum" dedi.
DERNEĞİN DESTEĞİYLE OKUDU
Türk- Alman Yardım Sevenler Derneği tarafından burs verilen ve Türkiye'den gece için özel davet edilen Muğla Üniversitesi üçüncü sınıf öğrencisi Pınar Soykan, sahneye gelip, gördüğü desteği davetlilere anlattı. Bir yıl sonra eğitimini tamamlayacağını ve kaymakam olmak istediğini belirten Pınar Soykan, “Tam 7 yıldır Necmiye Abla ve arkadaşlarının çok desteğini gördüm. Bugünlere onların yardımlarıyla geldim. Dernek yönetimine ve isimlerini bilmediğim yardımseverlere çok teşekkür ediyorum” sözleriyle duygularını paylaştı.
İŞADAMLARINDAN DESTEK GELDİ
Derneğe gelir sağlamak amacıyla açık artırma usulü satışa sunulan ve üzerinde el işlemesi bulunan bir tabloyu İşadamı İsa İlyasoğlu bin Euro'ya satın aldı. Üzerinde Atatürk portresi bulunan Türk bayrağını 500 Euro'ya satın alan İşadamı Adnan Derviş ile protokole ikram edilen tatlılar için 350 Euro ödeyen İşadamı Yüksel Dükan derneğe maddi katkı sağladılar.
GECEDE HEM PLAKET HEM DE ÖDÜL VERİLDİ
Geceye katkı sunan sponsorlara birer teşekkür plaketi taktim eden Dernek Başkanı Necmiye Öztürk, Türk- Alman Yardım Sevenler Derneği olarak İşadamı Yüksel Dükan'a yılın iş adamı, Almanya'da bulunan 39 ayrı derneğe üye olan Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümün Uluç'a da yılın dernek adamı ödülünü verdi.
SANATÇILARDAN DERNEĞE ÖVGÜ
Yardım gecesi için Türkiye'den davet edilen ve müzikleriyle davetlileri coşturan Sanatçı Hüner Coşkuner ve İsmail Özkan, eğitime katkı veren derneğin yöneticilerine övgü dolu sözlerle teşekkür ettiler. Gecede ayrıca Kadir Şahin ve Orkestrası, Muhabbet ve Muhammet Yakupoğlu da sahne alarak izleyicileri eğlendirdiler. Gece için hazırlan özel 10. yıl pastasını Münster Başkonsolosu Nafi Tosyalı, Dernek Başkanı Necmiye Öztürk ve sponsorlar birlikte kesti. 

TE (RT)