Temel ELCİVAN/DÜSSELDORF, ()- BALIKESİR Edremit Havalimanı'na, ilk uluslararası doğrudan uçuş Almanya'nın Düsseldorf Havalimanı'ndan kalkan uçakla gerçekleştirildi.
Öger Türk Tur'un Düsseldorf'tan kalkan ST 1544 sefer sayılı uçağı, 150 yolcusuyla Edremit'e uçtu. Düsseldorf Havalimanı'nda mini bir tören yapılırken, yolcuları havalimanından Öger Türk Tur Genel Müdürü Selim Ataş, KRV Bölge Müdürü Recep Akın, Düsseldorf ofisinden Kemal Çınar uğurladı.
Uçuş öncesi habercilere bilgi veren Öger Türk Tur Genel Müdürü Selim Ataş, "Tarihi bir gün yaşıyoruz. 1969 yılından beri uçmuş olduğumuz 20 doğrudan hatta, bugün Balıkesir- Edremit'i ekledik. Bundan dolayı da Öger Türk Tur ailesi olarak çok mutluyuz. Bu yeni hattımız, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun"” dedi.
Öger Türk Tur olarak Düsseldorf'tan her cuma günü saat 15.00'de tarifeli doğrudan uçuşlar yapacak. Öger Türk Tur, daha önce de Kars, Erzurum, Hatay, Malatya, Zonguldak ve Elazığ alanlarına doğrudan uçuşlar gerçekleştirmişti. Yurtdışıdan bugün ilk kez Düsseldorf'tan Edremit'e gerçekleştirilen doğrudan uçuşa, Balıkesir ve yakın illerden Avrupa'da yaşayan gurbetçilerin yoğun talebinin olduğu görüldü. Bugün Düsseldorf'tan ilk kez Balıkesir- Edremit Havalimanı'na uçan yolculardan bazıları, uçuşla ilgili olarak çok sevinçli olduklarını söyledi.

TE(SS) (FOTOĞRAFLI)