Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, seçim kampanyası sırasında "aileleri yok ettiklerini ve ülkenin geleceğini bitirdiklerini" söyleyerek uyuşturucu kaçakçılarına savaş açacağını belirtmişti.
 
Uyuşturucu kaçakçılarının öldürülmesi yönünde çağrılarda bulunan Duterte'nin seçimi kazandığı kesinleştiğinden beri uyuşturucu kaçakçılarının öldürülmeye başlandığı söyleniyordu.
 
Ancak Philstar'ın haberine göre Duterte'nin görevine resmen başladığı ilk 2 günde bu sayı daha da arttı. 48 saat içerisinde en az 12 uyuşturucu kaçakçısı öldürülürken, 700 kişi teslim oldu.
 
Öldürülenlerden sekizinin, Bulacan'da uyuşturucu karşıtı operasyonlarda öldürüldüğü, ölenlerden bir kısmının da polis aramasına izin vermeyerek başlattıkları çatışmalar sırasında öldükleri aktarılıyor.
 
Teslim olanlar ve öldürülenler arasında uzun süredir aranan kişilerin de olduğu belirtilirken, teslim olanlardan 63 yaşındaki Romeo Evangelista isimli adamın "Duterte'nin tavsiyelerinin ardından tedavi olmaya karar verdiği" söyleniyor.
 
Polis açıklamalarındaysa teslim olanların sayısının artmasının beklendiği bildiriliyor.
 
KAYNAK: Philstar / SOL HABER