İSVİÇRE’nin Cenevre kentinde Birleşmiş Milletler salonlarında dün akşam Avrupa Konseyi ile Birleşmiş Milletler Türk Misyonunun birlikte organize ettiği Dünya kadınlar günü ve haftası kutlandı.
Kutlamada söz al
Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi nezninde Türkiye Daimi temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı yaptığı açıklamada Türkiye'nin kadın eşitliğine ve haklarına gereken ilgiyi gösterdiğinin dünyada bilindiğini söyledi. Çarıkçı, Türkiye’nin kadına zulmün karşısında olduğu konusunda hassas olduğunun bilindiği bu nedenle bu konuda uluslararası arenada toplanan 8 imzanın bu kutlamanın başlangıcı olduğunu ve imzaların artması sonunda bu kutlamanın geleneksel olacağını ifade etti.
Daha sonra söz alan Cenevre Birleşmiş Milletler Genel Direktörü Michael Moller yaptığı konuşmada Avrupa Konseyi yetkililerine ve Türkiye Misyonu'na teşekkür ederek istenen imzalara erişilerek bu kutlamaların geleneksel hale getirilmesini diledi. Daha sonra Cenevre'de bulunan Türk keman sanatçısı Deniz Toygör, ziyaretçilere Johann Sebastian Bach'tan mini  konser verdi. Konserden sonra ziyaretçilere Türk yiyecek ve içeceklerinden oluşan kokteyl verildi.

ZA(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)