Temel ELCİVAN/DUİSBURG, () - ALMANYA'nın Duisburg Anakent Belediyesi, kardeş şehir olan Gaziantep Buyükşehir Belediyesi'den gelen 45 kişilik delegasyonu ağırladı. Duisburg Anakent Belediyesi, 5 Mart'ta Duisburg'a gelen ve pazar gününe kadar bu kentte ziyaretlerini sürdürecek olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 45 kişilik delegasyonu için, dün Türk bayrağının asıldığı belediye binasında resmi bir program düzenledi. Belediye binasında gerçekleştirilen programda, Duisburg Anakent Belediye Başkanı Sören Link, Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar, Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Baskonsolusu Alattin Temür, Duisburg'ta bulunan Gazianteplerliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sıtkı Palabıyık, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun ve kalabalık bir delegasyon üyesi hazır bulundu.
Her iki kent arasında kültürel ve ekonomik gelişmelere dikkat çekilen toplantıda ilk konuşmacı olarak kürsüye geçen Duisburg Anakent Belediye Başkanı Sören Link, "Kardeş şehir olan Gaziantep'ten gelen dostlarımızı şehrimizde ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduk" dedi ve geçen yıl heyet olarak ziyaret ettikleri Gaziantep'ten, "Gördüğümüz misafir perverlikten çok etkilendim, şehrin zengin mutfağını ve antik yapısını da çok beğendim" şeklinde övgüyle bahsetti.
Almanca hazırlanan bir metinle konuşmasına başlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Asım Güzelbey, Gaziantep ile Duisburg kentlerinin giderek artan dostluklarının altını çizdi ve konuşmasının ardından Duisburg Belediyesi'nin altın defterini imzaladı.
Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolusu Alattin Temür ise "İki şehrin önünde yapılacak belediye seçimleri bulunmakta ve böyle bir etkinlik için zaman ayırılıyorsa, iki şehrin yöneticilerin dostluğa oldukca önem verdiklerini gösteriyor" dedi. Programın son bölümünde her iki belediye başkanının bir birlerine olan hediye taktiminin ardından, belediyenin oturum salonda Gaziantep şehrini anlatan bir tanıtım videosu toplu olarak izlendi.
PALA EXPORT'A ÖVGÜLER YAĞDI
Duisburg ve Gaziantep belediye heyetleri, Duisburg'ta bulunan ve Avrupa'nın büyük bir bölümüne ürün tadığıtımı yapan Pala Export'un yeni şovrumu olan Pala Center'in açılışına katıldı. Gaziantepli İbrahim Palabıyık'ın 1978 yılında kurduğu ve oğlu Sıtkı Palabıyık ile Mustafa Palabıyık'ın devam ettirdiği Pala Export'un yeni Pala Center'in açılış kurdelasını kesen Duisburg Anakent Belediye Başkanı Sören Link, Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar, Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Baskonsolusu Alattin Temür ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Asım Güzelbey, Palabıyık ailesine övgüler yağdırdı.

TE(SS)