ALMANYA'nın Duisburg kentinde ocak ayında kurulan ve 25 Mayıs'ta yapılacak belediye ve uyum meclisi seçimlerine hazırlanan Aktive Bürgerinitiative (ABI), düzenlen toplantıyla tanıtıldı.
Duisburg'daki Akkurt Toplantı Salonu'nda yapılan tanıtım toplantısında, ABI Başkanı Birol Şenol Yıldırım, Başkan Yardımcısı Dr. Sezai Ak ve 20'yi aşkın ABI aday adayı hazır bulundu. ABI Başkanı Birol Şenol Yıldırım'ın selamlama konuşmasıyla başlayan toplantıda Arzu Kılıçoğlu, ABI'nin seçim programını okudu.
Aday adaylarının neredeyse tamamı yüksek okul mevzunu ABI'de, aralarında Bosna Hersek, Bulgaristan ve Fas'ın da bulunduğu 7 ayrı ulustan da üye bulundu. Donanımlı kadrosuyla Duisburg'un sorunlarını iyi bildiklerini ve bunlar içinde çözüm yolları arayacaklarını belirten ABI üyeleri, anaokul, ilkokul ve ortaokullarda göçmen çocuklar için ana dil dersinin verilmesi ve gençlik dairesinde yaşanan sorunların ortadan kaldırılması için çalışacaklarını vaat etti.
Spor kulüplerine belediyenin daha fazla olanak tanıması için girişimlerde bulunmayı planlayan ABI'nin Başkanı Birol Şenol Yıldırım bir soru üzerine, şöyle dedi:
"Ailesinden alınan Türk çocukların Müslüman olmayan bakıcı ailelere verilmesine hepimiz karşı çıkıyoruz. Ama Duisburg'da 70 bine yaklaşan göçmen Türk nüfusu maalesef koruyucu aile kurumu gibi bir yapılanma içinde olmadı. Bakıcı ailelerin çoğalması ve bu ailelerin gençlik daireleri ile çalışabilmelerini sağlamak için gayret edeceğiz."
Uyum Meclisi seçimleri için 49 aday çıkartabileceklerini belirten Birol Şenol Yıldırım, "7 Nisan tarihinde yapacağımız müracaat sonunda kesin aday listemiz belirlenecek. Belediye meclisi için de adaylarımız olacak" diye konuştu. Toplantı ABI tanıtım filminin izlenmesinin ardından sona erdi.

TE(AÖ/İD)