İSPANYA'da bir aşçı kızartılmış yumurtayı hiç bir besin değerini kaybetmeden dondurulmasını sağladı. Dondurulmuş haldeki kızartılmış yumurtalar için uluslararası patentini almayı başaran İspanyol aşçı Javier Yzuel, bunun yumurta tarihinde bir devrim niteliği taşıdığını söyledi.
Yzuel, artık isteyenlerin tava ve zeytinyağına gerek duymadan dondurucudan çıkardığı yumurtaları mikrondada ısıtarak servis yapabileceğini söyledi. Yzutel, yakında süpermarketlerin donduruculu bölümlerinde 10 ve 100'lük paketler halinde kızartılmış yumurtaların satın alınacağını söyledi. İspanyol genç aşçı mucit Javier Yzuel, "Yıllarca çalıştım ve 5 bin yumurtayı çöpe attım. Buna değdi. Daha şimdiden 100 bin adet sipariş aldım" dedi.
Dünyada bu icat için 1951 yılından beri dört kez girişim yapıldığını ve hepsinin de fiyasko ile sonuçlandığını kaydeden Yzuel, şöyle devam etti:
"Benim bulduğum dondurulmuş haldeki kızartılmış yumurtalar ısıtılınca sulanmıyor, besin değerini aynen koruyor." 
İspanyol aşçı gastronomide yumurtanın önemine değinerek bunun özellikle kahvaltılarda, otellerde zamanda büyük avantaj sağlayacağını ifade etti. İspanyol aşçının Vitoria kentinde günlük 100 bin dondurulmuş yumurta çıkaracak bir fabrikanın temelini önümüzdeki günlerde atacağı ifade edildi. 

FOTOĞRAFLI