DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Lübnan’ın başkenti Beyrut'un merkezinde bu sabah saatlerinde meydana gelen ve eski Maliye Bakanı Mohammed Chatah’ı hedef alan suikastı şiddetle kınadı.
Sözkonusu terör saldırısının faillerinin bir an önce tespit edilerek adalet önüne çıkarılmasının istendiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Beyrut'un merkezinde bugün (27 Aralık) sabah saatlerinde meydana gelen ve eski Maliye Bakanı Mohammed Chatah’ı hedef alan suikasti şiddetle kınıyor; dost ve kardeş Lübnan halkına içten taziye dileklerimizi sunuyoruz. Bu alçakça saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Sözkonusu terör saldırısının faillerinin bir an önce tespit edilerek adalet önüne çıkarılmasını temenni ediyoruz.
Bölgenin içinden geçmekte olduğu bu hassas dönemde, Lübnan toplumunda saygı ve sevgi gören, Türkiye-Lübnan ilişkilerine de katkıda bulunmuş kıymetli bir şahsiyetin hedef alındığı bu menfur eylemin esas olarak Lübnan’ın istikrarını ve bütünlüğünü hedef seçtiği aşikardır.
Hangi kesimden olursa olsun, Lübnan halkının bu oyuna gelmeyeceğine, sağduyulu ve itidalli bir tutum izleyerek, ülkenin birliğinin ve istikrarının korunmasından yana tutum alacağına inanıyoruz.
Türkiye, bu kritik dönemde de Lübnan’ın huzur, istikrar ve güvenliğinin devamı için Lübnan Devleti ve halkı ile dayanışma içerisinde olmayı sürdürmeye ve gereken desteği sağlamaya kararlıdır.
Sayın Bakanımız bugün telefonla görüştüğü Lübnan Başbakanı Necip Mikati ve eski Başbakanlardan Fuad Siniora’ya da taziye dileklerimiz ile bu duygu ve düşüncelerimizi aktarmıştır."

(SS)