DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Tanzanya’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştiriyor. Ziyaret çerçevesinde Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Tanzanya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Bernard Membe’nin başkanlığında gerçekleştirilen görüşmelerde, karşılıklı ticaret ve bölgesel konular ele alındı.
Görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Davutoğlu Tanzanya ve Türkiye ilişkilerini, "ikiz kardeşlerin" ilişkisine benzetti. Türkiye'nin 2009 yılında Tanzanya'da büyükelçilik açtığını hatırlatarak, iki ülkenin farklı coğrafyalarda olmalarına rağmen kurdukları ilişkiyle dünyaya örnek olduklarını söyledi.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) Tanzanya'da etkin hizmet verdiğini ifade eden Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Tanzanya ile karşılıklı ticaret hacminin artırılması için gereken adımların atılacağını belirtti.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu Doğu Afrika'daki albinoların durumuna değinerek, "Albinolara yardım etmek bizim asli görevimizdir. Yanlış inançlar sonucunda Albinoların toplumdan baskı görmesi ve dışlanmasına karşı Türkiye, Tanzanya'da albinolar için bir kompleks kuracak. Türkiye, Albinolara için her türlü yardıma hazırdır ve yardımlarımızı artırarak devam edeceğiz" dedi.

(SS)