Turan KASAP / PRİŞTİNE (Kosova), () - KOSOVA'da Konya Büyükşehir Belediyesi ve AKEA Kültür ve Eğitim Derneği Kültür işbirliği ile 5 ay önce başlayan, Türk El Sanatları Kursları öğrencilerinin çalışmalarının sergilendiği fuarın açılışı yapıldı.
Priştine Gençlik ve Spor Merkezi’nde açılan 7’inci Türk El Sanatları Sergisi'nde kursları tamamlayan öğrenciler, Ebru, Ahşap Boyama, Kurdele Nakış ve Takı Tasarımı alanında yaptıkları çalışmalarını sergiledi. Açılış töreninden önce Kosova halk oyunları gösteri yaptı. Serginin açılışında konuşan AKEA Derneği Başkanı Ysamedin Abazi, nefret dili ile mücadelede gençlerin sanat diline ihtiyaç duyduklarını söyledi. Abazi, bu serginin iki kardeş kent işbirliğinin bir başlangıcı olduğunu, bundan böyle Konya ile Priştine arasındaki etkinliklerin artacağını söyledi.
Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdül Melikdse Kosova ile Türkiye’nin güçlü adımlarla ilerlemeleri ve birbirilerine desteklemeleri gerektiğini belirterek, “Konya’dan değerli öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz ve basın mensupları burada bulunuyor. Biz kardeş şehir olarak görevlerimizi yerine getirmek için buradayız. Bugün Kosova ile Priştine ile dostluğumuzu daha da güçlendirmek için bir adım atmış olduk" dedi.
Ev sahibi Priştine belediye Başkanı Şpend Ahmeti ise, “Ben belediye başkanı olarak iki kardeş şehrin arasındaki işbirliğini destelemek ve bunu geliştirmek için elimden geleni yapacağım” dedi. Ahmeti, en kısa zamanda Konya’yı da ziyaret edeceğini bildirdi.
FOTOĞRAFLI