AVRUPA Parlamentosu (AP) seçimlerine kısa süre kala seçim çalışmaları hız kazanırken, İtalya’da bikinili bir seçim kampanyası olay oldu.
Avrupa Sol Partisi’nin başkan adayı ve Yunanistan’daki Syriza Partisi’nin başkanı Alexis Tsipras’ı destekleyen radikal soldaki siyasi oluşum L’altra Europa con Tsipras’ın (Tsipras ile Başka Avrupa) iletişim sorumlusu Paola Bacchiddu, ilginç bir seçim kampanyasına imza attı.
Bacchiddu, 22 Mayıs’taki AP seçimlerine katılacak olan grubu için Facebook’taki kişisel sayfasına, poposunu ön plana çıkartarak çektirdiği bikinili bir fotoğrafını koydu.  Bacchiddu bunun yanına da, “Merhaba. Seçim kampanyası başladı ve ben her türlü yolu kullanıyorum. L’altra Europa con Tsipras için oy verin” diye ironik bir mesaj yazdı.
Oy toplamak için gerçekleştirilen bu kampanya kimileri tarafından, ‘yenilikçi ve yaratıcı’ bulunurken Bacchiddu kimilerinin ise, “Akıl, fikir giyineceğine, o soyunuyor. Akıl ile mi beden ile mi oy toplanır” eleştirisine hedef oldu.
Bazı feminist gruplar ise Paola Bacchiddu’ya destek verirken, "Beden, bizim bedenimiz ve istediğimiz gibi kullanırız. Kimi erkekler selfie pozlarıyla oy toplarken, kimi kadınlar ise yarı çıplak bunu yapabilir” ifadelerini kullandı.

EÇ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)