Ahmet İNCEL/MÜNİH, ()- ALMANYA'nın Bavyera Eyaleti’nde 16 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Türkiye kökenli seçmenler için hükümet tarafından Türkçe seçim rehberi hazırlandı. Bavyera Hükümeti Uyum Sözcüsü Martin Neumeyer, Türkçe rehberi Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı.

Türkçe olarak, 'Kolayca anlaşılır!' başlığıyla hazırlanan rehberde yerel seçimlerle ilgili tüm ayrıntılar detaylı şekilde anlatılıyor. Kimlerin seçme hakkı var, oy pusulası nedir? Nasıl doldurulur? Mektupla oy kullanma gibi değişik konuları içeren 22 sayfalık kılavuzu uzman çevirmenler hazırlamış.

120 BİN TÜRKİYE KÖKENLİ SEÇMEN

Martin Neumeyer, Bavyera Eyaleti’nde yaşayan yaklaşık 200 bin Türkiye kökenliden 120 bin kadarının seçmen olarak seçimlerin kaderinde büyük rol oynayacağına dikkati çekti. Neumeyer, “Mutlaka ama mutlaka oyunuzu kullanın. Eğer oyumuzu kullanırsak ülkenin geleceğinde söz sahibi olabiliriz. Seçimlerde oyların doğru kullanılıp, geçersiz sayılmasını önlemek, oy kullanma bilinci yaratmak ve özellikle Türkiyeli hemşerilerimize kendi dillerinde daha kolayca hitap edebilmek için bu kitapçığı hazırlattık” dedi.

Yetkililer, Türkçe seçim rehberlerin tüm Türk sivil toplum örgütlerine, konsolosluklar, Türk kurum ve kuruluşlarına gönderileceğini belirttiler.

Aİ(SSA) (FOTOĞRAFLI)