URUGUAY Devlet Başkanı Jose Mujica’nın ülkenin tüm siyasi ve ekonomik sorunlarını paylaştığı özel kalem müdürü, 33 yaşındaki Fabiana Leis’in bir dergiye verdiği seksi pozlar Uruguay’da en fazla konuşulan konu oldu.
Devlet Başkanı Mujica yapılan eleştiriler üzerine, "Fabiana’ya güveniyorum, çoğu kişi tarafından sıkıcı bulunan devlet işlerinin en güzel tarafı böyle güzel bir özel kalem müdürüne sahip olmaktır, kıskananlar düşünsün" dedi. Seksi özel kalem müdürü Fabiana Leis ise, devlet başkanına teşekkür ederek, "Kendisi ile yıllardır beraber çalışıyorum herkes birbirinin yaptığı işe saygı gösteriyor, başkanım benim mesai dışında ekstra işler yapmama karışmıyor" diye açıklama yaptı. Devlet işlerinin yanı sıra geceleri de bazı müzikal oyunlarında da sahneye çıktığını hatırlatan Fabiana Leis verdiği pozlardan gurur duyduğunu ve halkın buna destek verdiğini söyledi.
Uruguay medyası da eski bir gerilla olan Devlet Başkanı Jose Mujica’nın özel kalem müdürünün Arjantin’de bir dergiye verdiği çıplak pozlardan sonra dünyanın önde gelen medya kuruluşlarından teklifler almaya başladığına dikkat çekti. Gazeteler, bu teklifleri kabul etmeyen Fabiana’nın istifa etmeyi düşünmediğini ve devlete hizmet etmeye devam edeceğini belirtti.