EFSANEVİ İngiliz rock grubu Deep Purple, KKTC’de konser verdi.
Yakın Doğu Üniversitesi’nin (YDÜ) 25'inci yıl şenlikleri kapsamında KKTC'ye gelen dünyaca ünlü rock grubu Deep Purple’ın konserini binlerce kişi izledi. KKTC, Güney Kıbrıs ve diğer ülkelerden gelen Deep Purple hayranları, efsanenin 'Hush', 'Perfect Strangers', 'Smoke On The Water', 'Into The Fire' gibi popüler şarkılarını dinleme imkanı buldu. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı konser, YDÜ'nün Lefkoşa’da şenlikler için kurduğu 'Park Near East' adlı alanda Deep Purple için hazırlanan özel sahnede yer aldı. Bu arada YDÜ'den yapılan açıklamaya göre, konser öncesinde YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan S.Günsel, Deep Purple grubuna Kıbrıs işi Lefkara takdim etti.
ENGELLEME GİRİŞİMİ SONUÇ VERMEDİ
Güney Kıbrıs, konserin KKTC'de yapılmaması için engelleme girişiminde bulunmuş, ancak Deep Purple, KKTC'de konser vereceğini bildirmişti. Deep Purple’ın solisti Ian Gillan, Nisan ayı başında yaptığı açıklamada, "Müzik söz konusu olduğunda hiçbir zaman birinin ya da ötekinin saflarında olmadık" demişti.
BRITISH AIRWAYS İLE ERCAN’A
British Airways’e ait özel jetle 23 Mayıs akşamı Ercan Havalimanı’na iniş yapan Deep Purple grubu, bu sabah aynı uçakla KKTC’den ayrıldı.
Deep Purple müzik grubunun dün akşam KKTC’de gerçekleştirdiği konser, Rumların ise tepkisine neden oldu. Rum basını, gerek Rum Hükümeti’nin, gerekse yurtdışındaki Rumların yaptığı tüm girişimlere rağmen, Deep Purple’ın Cuma akşamı Ercan Havalimanı’ndan KKTC’ye geldiğini ve dün akşam konserini verdiğini yazdı.
Rum Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Aleksandros Zinon, "Deep Purple konserini duyar duymaz harekete geçerek etkinliğin gerçekleşmesini önlemeye çalıştıklarını; ilgili yerlerle iletişime geçerek Kıbrıs’taki siyasi durumu anlattıklarını; ancak buna rağmen, konserin gerçekleşeceği yanıtını aldıklarını söyledi. Haberlerde, Rum Hükümeti’nin konsere siyasi önem atfetmediği, ancak bu durumun bir şekilde KKTC’nin tanınması anlamına geldiği belirtildi. Gazete, bu konserin ilerde, benzer hedeflerle kullanılabileceğini de öne sürdü.

AR(GE/İD) (FOTOĞRAFLI)