RESMİ TEMASLAR
Bosna-Hersek'te bir günlük çalışma ziyaretinde bulunan Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, temasları kapsamında Bosna-Hersek Üçlü Başkanlık Konseyi üyesi Bakir İzzetbegoviç ve Bosna-Hersek Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumciya ile görüşmelerde bulundu.
Daha sonra, Bakir İzzetbegoviç ve Ahmet Davutoğlu basın toplantısına katıldı. Basın toplantısında konuşan Bakan Davutoğlu, Bosna-Hersek'teki durumu düzeltmek için tüm siyasi liderlerin birlik ve beraberlik içinde çalışmaları gerektiğini söyledi. Davutoğlu, Bosna-Hersek vatandaşlarından ümitlerini yitirmemelerini ve birçok ülkenin bu süreçten geçtiğini hatırlattı. Davutoğlu, şöyle odedi:
"Sizler 90'lı yıllarda büyük acılar yaşadınız, bu nedenle provokasyonlara düşmeyin, Boşnak, Sırp, Hırvat hep birlikte ayrım olmadan bu ülkenin geleceği için ele ele vermelisiniz." 
Bakir İzzetbegoviç ise, "Bosna-Hersek'te yaşanan ağır günlerde Türkiye ilk ülke olarak yanımızda bulundu bunun için Türkiye'ye minnettarız" diye konuştu. Bakir İzetbegoviç, Türkiye'nin, Bosna-Hersek'te güvenliğin garantisi olduğunu da belirti.