DANİMARKA Kraliçesi II'nci Margrethe'nin küçük oğlu Prens Joachim'in, borçlarından kurtulmak için atalarından miras Schackenborg şatosunu fona çevirerek satması tepkilere yol açtı.
BT gazetesi tarafından yapılan araştırmaya göre halkın yüzde 53'ü, Prens Joachim'e tepki göstererek, devletten yılda 3.3 milyon kron ödenek almasına rağmen şatoyu satmasının doğru olmadığını savundu. 600 hektar tarım arazisi bulunan şatoyu ipotek ederek, bankalardan borç para alan Prens Joachim, 100 milyon kron değer biçtiği şatoyu fona çevirerek hisselerini zengin iş adamı dostlarına satarak cebini doldurdu. Prens Joachim'in bu davranışı halkı kızdırdı. Araştırmaya katılan Danimarkalılar, Jylland yarımadasında bulunan şatodan ayrılarak yeni bir bina buluncaya kadar geçici olarak Kraliçe Margrethe'nin Amelienborg sarayına taşınan Prens Joachim'i Kopenhag'da istemediklerini söyledi.
Prens Joachim eşi Maria ve 2 çocuğu ile birlikte Kopenhag ve çevresinde annesinin sarayına yakın bir bina aradıklarını belirterek, zaman, zaman eski şatosuna giderek kalabileceklerini, şatonun halka açık olacağını söyledi.