DANİMARKA'nın Arhus şehrinde düzenlenen İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto gösterisinde konuşan Sosyal Demokrat Parti Belediye Meclisi Üyesi ve eski Milletvekili Hüseyin Araç, BM ve diğer uluslararası kuruluşlara "Çocukların ve masum insanların öldürülmesini durdurun" çağrısında bulundu.
Hüseyin Araç, aynı meydanda, daha önce, Saddam Hüseyin'in Halepçe katliamı, Sırpların Bosnalılara yönelik katliamlarında, Afrika'da kabilelerin birbirini katletmesinde da bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Bugün burada sizinle beraberim, burada olmam politikacı, yabancı, belli bir inanca, sol veya sağ görüşten olduğum, Ortadoğu ülkelerine yakın bir coğrafyadan geldiğim için değil bir insan olduğum içindir. Bugün, başka insanların insan haklarına, yaşam haklarına destek vermek ve de insanlara zulüm eden, onları evlerinden barklarından eden güçlere dur demek için buradayım. Ben demokrat bir insan ve savaşa karşı olduğum, çocukların, kadınların savunmasız insanların öldürülmesine karşı olduğum için buradayım. Buna benzer olaylara Dünyanın neresinde olursa olsun bir insan olarak karşı çıkmaya devam edecek, her zaman mazlumdan, her zaman güçsüzden, her zaman haklıdan yana olmaya gayret göstereceğim. Bunu yaparken haksızlığa , zulme uğrayan insanların hangi inanca, hangi milliyete dahil olduğunu sormadan yapacağım, şimdiye kadar da öyle yaptım. Her insanın yaşama hakkı vardır. Her insanın iyi bir çocukluk, gençlik ve ergenlik dönemine ihtiyacı vardır. İnsana insan olarak değer vermeliyiz. Çocukların kadınların, sivillerin kısacası insanların ölmemesi için mücadele etmeliyiz." FİLİSTİNLİLER KAN AĞLARKEN DÜNYA GÖZ YUMUYOR
Gazze'de bir insanlık dramının yaşandığını söyleyen Araç, şunları söyledi:
"770 kişi öldürüldü, 3000 kişi yaralı. Filistin halkının suya , ekmeğe, ilaca, hastaneye, okula, bayını sokacağı bir eve ihtiyacı var. Filistinliler kan ağlarken Dünya göz yumuyor. Hele Arap ülkeleri bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın politikası yürütüyorlar. Gazze 1,8 milyon Filistinliye açık hapishane yapılmış, İsrail biz Hamas'a karşı savaşıyoruz diyor, ama Hamas nerede? Ölenlere bakın, plajda oynayan 7-8 yaşlarındaki çocuklar ölen kadınlar hiç Hamasın askerlerine benziyor mu? Filistinlilerin gideceği, kaçacağı bir yer yok. Gazze'deki insanlara sahip çıkan, dertlerine derman olan, çocukların acı yaşamını anlatan yok, onun için ben buradayım, onun için biz buradayız. Arap birliğiymiş, şu ülkeymiş bu ülkeymiş herkes kendi menfaati peşinde. Onun için ben ve burada bulunan herkes Birleşmiş Milletlere çağrı yapıyoruz, bu kanı, bu zulmü en kısa zamanda durdurun. Ben ve bizler Danimarka hükümetine çağrıda bulunuyoruz, elinizde ne gelirse yapın, bu savaşı durdurmaya çalışın, bu ambargoyu kaldırın. Göz göre, göre ölüme terk edilen Filistinli çocuklara bir gelecek sağlayın. Bunu çocuklar için, kadınlar için, sivil insanlar için, insanlık namına, Allah aşkına, daha geç olmadan yapın."
Protesto gösterisinde yüzlerce Filistinli, Türk, diğer Müslüman ülke vatandaşları ve Danimarkalılar, İsrail'i proteste eden sloganlar atılar, pankartlar taşıdılar.