DANİMARKA’da hayvan dostları, mevcut köpek yasasının değiştirilmesi için meşaleli yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte, aralarında Kangal’ın da bulunduğu bazı köpek cinslerinin yasaklanması ve köpeklerin iğne ile uyutularak öldürülmesi konusunda polise tam yetki veren yasa protesto edildi.
Ülke çapında, başta başkent Kopenhag, Arhus, Odense şehirleri olmak üzere 12 ayrı kentte düzenlenen yürüyüş sırasında bazı köpek cinslerinin, ülkeye sokulması, üretilmesi ve maskesiz gezdirilmesini yasaklayan yasa protesto edildi. Çeşitli cinslerde köpekleriyle yürüyüşe katılan hayvan dostları 'Ne istiyoruz? Yeni köpek yasası', 'Köpek cinslerinin yasaklanmasına hayır' diye sloganlar attı.
Kopenhag’daki gösteri belediye sarayı önünde başladı. Yasa gereği iğne ile uyutularak öldürülen köpekler için 1 dakikalık saygı duruşu ardından, şarkılar söylendi. Göstericiler daha sonra ellerinde meşaleler ile parlamento meydanına yürüdü. Parlamento Meydanı'nda atılan sloganların ardından yürüyüşe katılanlar, ana giriş kapısının önünden geçerken, mesai yapan milletvekilleri ve parlamento çalışanları protestocuları izledi.
Göstericiler daha sonra Emniyet Genel müdürlüğü önüne gelerek burada da sloganlar attılar, şarkılar söylediler. Yaklaşık 2 saat süren gösteri sırasında yapılan konuşmalarda, hükümetin köpek yasasını bir an önce değiştirmesi istenirken, "Köpeklerin insanları veya başka hemcinslerini ısırmasının tek suçlusu sahipleridir. Köpekleri cezalandırmak yerine sahiplerine ceza vermek gerekir. Köpekleri iğne ile uyutup öldürmek kabul edilemez. Bazı cinsler üzerindeki yasağın da kaldırılmasını istiyoruz" denildi.
Gösteri, Emniyet Genel Müdürlüğü binasının ana giriş kapısındaki merdivenlere öldürülen köpekler için mumlar yakmasıyla son buldu.

ÜT(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)