DANİMARKA’nın İshoj kentinde yaşlı ve emekli, kronik hastalığı bulunan Türkler'e ücretsiz grip aşısı yapıldı.
Hemşire Kalbiye Yüksel’in girişimi sonucu, Yabancılar Kurulu ve UNICEF ile işbirliği yaparak düzenlenen aşı kampanyası kapsamında yüzlerce Türk aşı oldu. İshoj kentindeki halk evinde ikinci kez düzenlenen aşı işleminden memnun kalan Türkler, Kalbiye Yüksel ve UNICEF sağlık personeline teşekkür etti. Osman Özer aşı hizmetinin ayaklarına kadar getirilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek uygulamanın önümüzdeki yıllarda da devam ettirilmesini istediklerini söyledi. Tahir Gül ise, Kalbiye Yüksel ve UNICEF yetkililerine dualar ettiklerini söylerken, Hatice Karakuş ve Asiye Özer adındaki bayanlar da hizmetin, yaşadıkları konut bölgesinde ayaklarına kadar gelmesinden çok memnun olduklarını anlattı.
Aşı kampanyasına öncülük eden Kalbiye Yüksel, sadece sağlık konusunda değil, yaşlı ve emekli Türklerin boş zamanlarını değerlendirmeleri için sosyal, kültürel faaliyetlerde de bulunduklarını belirterek, şöyle dedi:
"Bugün yaşlı, emekli ve kronik hastalığı olanlara ücretsiz aşı yapıyoruz. Gençler de 150 kron karşılığında aşı yaptırıyor. Kendi doktorlarında yaptırsalar 200 kron (30 Euro)ile 400 kron (55 Euro) arasında bir para ödemek zorunda kalacaklar. Geçen yıl başlattığımız bu uygulamayı bu yıl da devam ettirdik. Oldukça yoğun ilgi var. Aşıyı burada yapınca dil konusunda sorun olmuyor merak ettikleri bir şey olursa kendi dillerinde sorular soruyorlar. Üç çeşit grip aşısı sayesinde hasta olmuyorlar."

ÜT(AÖ/İD)