Ünsal TURAN / KOPENHAG, () - DANİMARKA'da 33 yaşındaki Harun Fener, eski eşi 28 yaşındaki Sinem Demirhan'ı alışveriş merkezi önünde tabanca ile kurşun yağdırarak öldürdü. Olaydan sonra otomobille kaçmaya çalışan zanlı, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.  

Kopenhag'da oturan Harun Fener, iddiaya göre eski eşi Sinem Demirhan ile tekrar biraraya gelmek için görüşmelere başladı. Hvidovre semtindeki alevveriş merkezi önünde buluşan Fener ile Demirhan konuşurken tartışmaya başladı. Bu sırada belinden tabancasını çeken Harun Fener, çevredekilerin dehşet dolu bakışları arasında eski eşine kurşun yağdırdı. Sinem Demirhan kanlar içerisinde yere yığılırken, çevredekiler de panik içinde kaçıştı. Vücuduna isabet eden kurşunlar nedeniyle yere yığılan Sinem Demirhan'a ilk yardımı Kvickly adlı markette çalışan bir görevli yaptı. Ancak genç kadın olay yerinde yaşamını yitirdi.

Kargaşadan yararlanan Harun Fener ise otomobille kaçarken, polis zanlıyı takip etmeye başladı. Köprü üzerinde sıkıştırılarak Fener, polis tarafından yakalandı. Bölge Emniyet Müdürlüğü'nden Hans Tonesen, Harun Fener'in, uzun bir kovalama sonucu, aracıyla kaza yapması sonucu yakalandığını belirterek, “Katil zanlısını araç takibinde yaptığı kazadan sonrası kaçmaya çalışırken Kalvebod köprüsü üzerinde yakaladık. Takip sırasında çok sayıda polis aracı da kaza yaptı. Yarın mahkemeye çıkarılacak" dedi.

Gözaltına alınan Harun Fener'in kontrol için adli tıp kurumuna gönderildiği bildirildi. Bir görgü tanığı dehşet dolu anları “Adam nereye ateş edeceğini çok iyi biliyordu. Kadının göğsüne ve bacaklarına ateş etti" diye anlattı. Polis yetkilisi Carsten Jansson, ayrılan çiftin tekrar bir7araya gelmek için görüşmeye başladığın9ı belirterek, "Çift birleşmeye çalışmış ama olmamış. Çiftin evliliği de zorla evlilik değil" dedi. Cinayetle ilgili soruşturma sürdürülüyor. 

FOTOĞRAFLI