DANİMARKA'da, son 141 yılın en sıcak günlerinin görüldüğü belirtildi. Hava sıcaklığının 16-19 arasında değiştiği kuzey ülkesinde uzmanlar son 141 yılın en sıcak günlerinin yaşandığını belirtti.
İlkbahardan daha çok yaz aylarını hatırlatan güneşli ve sıcak hava nedeniyle Danimarkalılar park ve sahillere akın ederken, bahçelerini yaz aylarına hazırlamaya başladı. Bir çok bitki çeşidi yaz aylarını beklemeden çiçek açmaya, meyve ağaçları tomurcuklanmaya başladı. Danimarka Meteoroloji İstasyonundan yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Ülkede sıcaklık son 141 yılın en sıcak günü olarak tespit edildi. Pazar günü bölge, bölge değişen sıcaklık 16- 19 derece arasında oldu. Samsö adasında Traneberg hava istasyonunda sıcaklık 13.9 derece olarak ölçüldü. Ancak, normalde soğuk olan adada bu sıcaklığın aynı mevsimde 1873 yılında yaşanmıştı. 1873 yılından beri adada aynı mevsimde en yüksek sıcaklık 1959 yılında 12.5 olarak ölçülmüştü. Şimdi ise 13.9’a ulaşıldı. Ülke ortalamasında 16,6 olarak ölçülen sıcaklık, yine ülke ortalamasında en son 1994 yılında 16 derece olarak ölçülmüştü. Ülke çapındaki sıcaklık da yine bu mevsimde en son 1873 yılında bu dereceye ulaşmıştı. Sıcak havalar devam edecek."
Meteorolog Jörn Thomsen, sıcak havaların devam edeceğini, sadece kıyılarda biraz serinlik görüleceğini söyledi.

ÜT(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)