DANİMARKA’da 2014-15 eğitim yılına başlanırken, okullarda, yeni eğitim programı uygulanmaya başlandı.
Yeni eğitim yasasının ön gördüğü programa göre öğrenciler bundan böyle saat 13.00 yerine, saat 15.00’e kadar eğitim alacak. Öğretmenler de aynı şekilde okulda daha uzun süre kalacak. Yeni öğretim yasasına göre, öğrencilere ev ödevi verilmeyecek, ders okulda yaptırılacak. Öğretmenler, okula hazırlık adı altında evde geçirdikleri paralı zamanı artık okulda geçirecek.
Yeni eğitim yılında temel eğitim okuluna giden öğrenci sayısı ülke çapında 708 bin 569 olarak verilirken, göçmen öğrenci sayısının 73 bin 879 olduğu bildirildi. Okula yeni başlayan öğrencilerin velileri ellerinde fotoğraf makineleri ve video kameraları ile o anı ölümsüzleştirmeye çalıştılar. 6 haftalık yaz tatilinden sonra tekrar okula dönen alt sınıflardaki öğrencilere de velileri eşlik etti.
Fuglesangsgaardsskole (fuğlesangsgo) okulu öğrencilerine hitaben bir konuşma yapan okul müdürü Sören Güllich; öğrencilere başarı diledi, okulun açılışında doğum günü olan 3 öğrenciyi yanına çağırarak, doğum günlerini kutlattı. Öğrenciler daha uzun bir eğitim gününe alışmakta güçlük çekeceklerini belirterek, eğitim saatlerini arttıran siyasetçilere teki gösterdi.
Okulların açılması nedeniyle sokaklara da uyarı levhaları asıldı. Polis, her yıl olduğu gibi bu yıl da okul çevrelerinde trafik kontrolleri yapılacağını bildirdi.

FOTOĞRAFLI