DANİMARKA'da Noel tatilinde görülen hırsızlık olayları son yılların en yüksek düzeyine ulaştı.
Emniyet Genel Müdürlüğü, 20-25 Aralık tarihleri arasında bildirilen hırsızlık başvurularının 1378'e ulaştığını belirterek bu rakamın son 10 yılın en yüksek rakamı olduğunu bildirdi. Uyarılara rağmen bir çok ailenin hırsızlıklara karşı basit ama etkili tedbirleri almadığını belirten Emniyet Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada, şöyle denildi:
"Bize yapılan başvurulara göre, 5 gün içinde meydana gelen hırsızlık olayı sayısı; 1378. Ancak, bir çok aile seyahatte olduğu için evinin ne durumda olduğunu bilmiyor. Yeni yıla girmemiz ve seyahatte olana ailelerin evlerine dönmeleri ile birlikte bu sayının çok daha yukarılarda olacağını sanıyoruz. Her Noel öncesi aileleri bazı tedbirler almaları konusunda uyarıyoruz. Örneğin, birbirinin evine göz kulak olmak, bölgede dolaşan şüpheli kişileri polise bildirmek, evde ışık ya da çalan bir radyo bırakmak, evin girişine bir alarm işareti veya köpek resmi yapıştırmak, değerli eşyaları pencereden görülmeyecek şekilde saklamak gibi. Ama maalesef bir çok kişi uyarılarımızı dikkate almıyor"dedi. Hırsızlıkların, Polonya, Litvanya, Romanya, Bulgaristan gibi ülkelerden gelenlerin artması ile paralel olarak arttığı bildirildi. Polisin verdiği bilgilere göre Emniyet müdürlükleri bölgelerinde bir günde yapılan hırsızlıklar ve sayıları şöyle:
Nordjylland 42, Östjylland 69, Midt ve Vestjylland 37, Sydöstjylland 23, Syd ve Sönderjylland 36, Fyn 64, Sydsaelland og Lolland-Falster 24, Midt ve Vestsaelland 44, Nordsaelland 43, Köbenhavns vestegn 25, Köbenhavn Amager 9, Köbenhavn City 11, Köbenhavn Bellahöj 23, Bornholm 1.

ÜT(GE/İD)