KOPENHAG'ın Norrebro semtinde bulunan 'İstanbul Bazar' adlı markette İsrail hurması satıldığını duyan Ortadoğulular, marketi tahrip edeceklerini belirterek önünde gösteri düzenleme tehdidinde bulundu.
Daha önce Türkler'e ait olan ancak, bir süre önce Heider Taha adında bir Ortadoğulu tarafından işletilen markete giren Müslüman müşteriler, İsrail mallarının raflardan kaldırılmaması halinde işyerinin kapanması için tepki göstereceklerini söyledi. Heider Taha, tehditler üzerine İsrail mallarını raflardan kaldırdığını anlatırken şöyle dedi:
"Birkaç kasa hurma için sorun yaratılsın istemiyorum. Ortadoğu'daki gergin ortam nedeniyle burada da gerginlik yaşıyoruz. İçeri giren bazı kişiler bağırıp çağırınca diğer müşteriler kaçıyor. Tehditlerde bulunan kişiler marketimin önünde gösteri düzenlemek ve müşterileri bizi boykot etmeye çağırmak için polisten izin istemişler. Ben hurmaları Danimarkalı toptancıdan aldım. İsrail hurması olduğunu bile bilmiyordum. Zaten iki kasa hurma satmakla İsrail'in Gazze'deki savaşını destekliyor sayılmam herhalde. Ama olay çıkmasını istemiyorum onun için şimdilik malları kaldırdım." 
Kopenhag polisi ise gelişmeler üzerine, marketin bulunduğu caddeye devriye gezmeye başladı.
 

FOTOĞRAFLI