DANİMARKA, dünyada yolsuzluğun en az olduğu ülke seçildi. Danimarka ve İzlanda birinci sırada yer alırken iki ülkeyi Finlandiya, İsveç ve Norveç izledi.
Uluslararası Şeffaflık Örgütü (Transparency International), devlet daireleri, siyasette rüşvet, yolsuzluk gibi olayları araştırdı. Yapılan araştırma sonucunda, en az yolsuzluğun yer aldığı ülkeler sıralamasında Danimarka ve İzlanda 100 üzerinden 91 puanla birinci olurken, Listede 40 puanla Yunanistan ve Çin 80'inci sırada yer aldı. Kuzey Kore, Afganistan, Somali 8 puanla son sırada yer alırken, Türkiye 50 puan ile ortalarda ve Yunanistan'ın üzerinde yer aldı. Uluslararası Şeffaflık Örgütü Başkanı Knut Gotfredsen, yolsuzlukla mücadele eden ülkelerin listede üst sıralara doğru tırmandıklarını belirterek şöyle dedi:
"Yolsuzlukla mücadelede İskandinav ülkelerinin, dünya ülkeleri arasında en iyi durumda olduğunu görüyoruz. 170 ülke arasında yapılan araştırma, İskandinav ülkelerinin yolsuzluk ve rüşvet olaylarına karşı nasıl önlem aldıklarını ve mücadele ettiklerini gösteriyor. Danimarka'nın liste başında olmasını görmek çok sevindirici. Ama bu demek değildir ki Danimarka'da yolsuzluk yok. Puanları 100 üzerinden verdiğimiz ve Danimarka'nın 91 puan aldığı düşünülürse demek ki az da olsa Danimarka'da yolsuzluk var anlamına gelir."  ÜT(GE/İD)