DANİMARKA halkı, hükümetin politikacılar hakkında bilgi edinme hakkına kısıtlama getirmek istemesine karşı meşaleli yürüyüş düzenledi.
Ülkenin büyük kentlerinde düzenlenen yürüyüşün Kopenhag'taki bölümüne binlerce kişi çocuklarıyla katıldı. Danimarka'da medya ve halkın, ülkeyi yöneten, bakan, milletvekilli, ve kamu çalışanları hakkında resmi ve gizli bilgileri elde edinmelerine olanak tanıyan 'Agtinsigt' kanununa kısıtlama getirmek isteyen hükümet meşaleli yürüyüşle protesto edildi.
Kopenhag Belediye Meydanı'nda toplanan binlerce kişi ellerinde meşalelerle Parlamento (Christiansborg) Meydanı'na yürüdü. Sessiz yürüyüş parlamentonun ana kapısı önünden yanındaki büyük meydana kadar devam etti. Parlamento binası kapısına 10 metre uzaklıkta, ellerindeki meşalelerle ateş yakan göstericilere ortada hiçbir polis bulunmadığı için müdahale olmadı. Göstericilerden Penelope Josephine Catamont-Pryman, şöyle dedi:
"Hükümetin, basının siyasetçiler ve kamu görevlileri ile ilgili resmi ve gizli bilgilere ulaşmasına imkan tanıyan yasada kısıtlamaya gitmek istemesine karşı olduğumuz için buradayız. Biz bunu halkın parlamentoya girişini ve parlamenterler hakkında bilgi edinme hakkını engelleme olarak görüyoruz. Onun için meşaleli yürüyüşle Christiansborg önünde gösteri düzenledik."
"TÜRKİYE'YE SELAM"
Anonymous Grubu üyeleri de Türkiye'deki arkadaşlarına selam göndererek, şöyle konuştu:
"Biz hükümetin bilgi edinme yasasına kısıtlama getirmek istemesine karşı olduğumuz için buradayız. Aslında her türlü kısıtlamalara karşıyız. Hükümetin etik olmayan ve moral bozan, halkın menfaatlerine aykırı yasalar çıkarmasını istemiyoruz. Şeffaflık istiyoruz. Kanada, Amerika, Türkiye'deki arkadaşlarımıza selam gönderiyoruz. Onlar gibi burada faşist uygulamalar ve yasalara karşı çıkıyoruz."
Gösteri, katılımcıların şarkıları ve birbirleri ile yaptıkları sohbetlerle son buldu.