DANİMARKA, 2016 yılında Dünya Kadın Hakları ve Sağlığı Konferansı’na ev sahipliği yapacak. Konferansın 2016 yılı mayıs ayında yapılacağı, Prenses Mary tarafından parlamento binasında yapılan bir toplantıyla kamuoyuna açıklandı.
Veliaht Prens Frederik’in eşi Prenses Mary yaptığı konuşmada, "Kaybedecek zamanımız yok. Bir an önce genç kadınların geleceklerini güven altına almak zorundayız. Şu anda dünya çapında 25 yaşın altındaki kadınların sayısı çok yüksek. Bu nedenle onlara yatırım yapmalıyız. 2016 yılı mayıs ayında yapılacak küresel toplantıda onların geleceğini nasıl garantiye alırız, onların sağlık başta olmak üzere haklarını nasıl koruruz konuları ele alınacak" dedi.
GÜNDE 800 KADIN ÖLÜYOR
Toplantıda, her gün yaklaşık 800 kadının doğum ya da hamilelik sırasında öldüğü, ölen kadınların ya çok genç ya da fakir olduğu için sağlık sisteminden yeterli şekilde yararlanamadığı için hayatını kaybettiğine dikkat çekildi. Prenses Mary, kadınların hangi yaşta olursa olsun, eğitim, iş veya seks konuları gibi her konuda erkeklerle aynı ve eşit haklara sahip olmaları gerektiğini söyledi. Daha önce 2010 ve 2013 yıllarında benzeri konferanslara katılan Prenses Mary, 2016’da Danimarka’nın ev sahipliği yapacağı konferansın da açılış konuşmasını yapacak.