İNGİLİZ basını, 5 yaşındaki beyin kanseri Ashya’nın ebeveynlerini destekleyici, İngiliz polisini kınayan haberler yapmayı sürdürürken, bugün Daily Mirror, çocuğun anne babası Brett ve Naghmeh King’in Madrid’de hapse atılmalarını 'Barbarlık' manşetiyle tanımladı.
Ölmek üzere olan çocukları yalnız başına hastane yatağında yatarken anne babasının 72 saat hapiste çocuklarını görmeden kalmalarına isyan eden gazete, büyükannenin "Utanç verici" sözlerine dikkat çekti.
'Bu Ashya’yı öldürebilir. Anne babasını görmesi lazım' başlıklı haberde, İngiliz ebeveynlerin çocuklarını kurtarmak için yarıştıklarını vurgulayan Daily Mirror, Beyin Tümörü Hayır Kurumu’ndan Sarah Lindsell’in "Bu oğlanı ebeveynlerinden ayrı tutmak ahlak olarak kabul edilemez" sözlerine işaret etti.
Ashya ve ailesinin birleşmesi için Başbakan David Cameron’a gönderilen dilekçe için dün 68 bin imza toplandığı öğrenildi.
Prague’daki Proton Tedavi Merkezi’nin ailenin müracaatını kabul ederek Ashya’yı kliniklerinde tedavi etmeyi teklif ettikleri öğrenildi.