CARDIFF'’te yapılacak NATO Zirvesi’ne 1 hafta kala İngiltere’de terör alarmı arttı. Daily Mirror gazetesi '250 Cihatçı İngiltere’ye döndü' manşetli birinci sayfa haberinde en yüksek rütbeli polis şefinin terör uyarısına dikkat çekti.
İngiliz Daily Mirror gazetesinin haberine göre, Metropolitan Polis Emniyet Müdürü Sir Bernard- Hogan, Suriye ve Irak’ta çarpışıp İngiltere’ye dönen en az 250 Cihatçının İngiltere’de terör saldırısı yapabileceklerini söyleyerek, “Çok endişe verici. Terörist ağı içindeler” dedi.
IŞİD’in Suriye’deki İngiliz Cihatçısı Amu Bakr’ın “Başka çözüm olmazsa Cihadı İngiltere’ye taşıyacağız” tehdidini yazan Daily Mirror, yüzü maskeli Bakr’ın son video görüntüsüne dikkat çekerek Batı, İslam Devleti hedeflerine saldırılarını durdurmazsa IŞİD’in İngiltere’yi kan gölüne çevireceğini söylediğine işaret etti. “Dönmekten başka çare kalmazsa ben de İngiltere’ye dönerim. Ordularınız, ülkeleriniz bize saldırmalarına son vermezse, dönmeye hazırım” diyerek savaşı İngiltere’de sürdüreceğini söyleyen Amu Bakr’ın yanında kendini Abu Anwar al-Britani diye tanıtan ikinci bir İngiliz Cihatçı dikkat çekti.
Metropolitan Polis Emniyet Müdürü, IŞİD’e karşı mücadelede ABD ile yakın işbirliği yaptıklarını ve Amerikalı gazetecinin katili ile ilgili araştırmalarda ilerleme kaydettiklerini belirtti.