CUMHURBAŞKANLIĞI seçimlerinin ardından Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip eden Rum basını, Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin 12’nci Cumhurbaşkanı olarak yemin etmesi ve Çankaya Köşkü’nü 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den devraldığı törenleri okurlarına fotoğraf desteğiyle aktardı.
Güney Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan Fileleftheros gazetesi 'Türkiye... 'Muhteşem' Erdoğan Cumhurbaşkanlığını Devraldı', 'Muhteşem Erdoğan Türkiye’nin 12’nci Cumhurbaşkanı... Dün Devraldı ve Kendisini Atatürk’ten Sonra İkinci Sıraya Koydu', 'Törenin Hemen Öncesinde Mecliste Olaylı Toplantı... Boykot ve Kavgalar', 'ABD’den Düşük Düzeyde Temsiliyet', 'Türk Milleti Benim'... Erdoğan’dan Kendine Özgü Bir Demokrasi Yaklaşımı... Ahmet Davutoğlu Başarabilecek mi?' başlıklarını kullandı.
Diğer bir gazete Politis haberini 'Fraksız Erdoğan... Recep Tayyip Erdoğan, Yemin Etmesinden Sonra Dünden İtibaren Resmi Olarak da Türkiye’nin, Tarihinde İlk Kez Doğrudan Halk Tarafından Seçilen 12’nci Cumhurbaşkanı... Erdoğan Sözünü Tuttu ve Türkiye’nin Aşırı Milliyetçileri ve İslamcıları Açısından Dejenerasyonun ve Batılılaşmanın Sembolü Olan Frak Giymedi' başlık ve spotlarıyla aktardı.
Simerini ise 'Erdoğan Yemin Etti' ve 'Erdoğan Tahakkümü... Türkiye Cumhurbaşkanının Şahsi Egemenlik İsteğinden Hayal Kırıklığı' başlıklarını attı.
Haravgi 'Yemin Etti ve Mesaj Verdi... Türkiye’nin Yeni Cumhurbaşkanı Bayrağı Gül’den Aldı... Erdoğan Barış, Dayanışma ve Refah Vaat Etti' ve Alithia 'Erdoğan Yemin Etti... Muhalefet Yemin Törenine Katılmadı' başlığını kullandı.