CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu’nun üçüncü toplantısına katılmak için 1 Kasım’da İskoçya’nın başkenti Edinburgh’a gidecek.
Yarın başlayacak 3 Kasım'a kadar sürecek ziyarette Cumhurbaşkanı Gül, York Dükü Prens Andrew'un ev sahipliğinde Hollyrood Sarayı'nda verilecek açılış yemeğine onur konuğu olarak, forum katılımcılarına hitap edecek.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’den yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Gül, 2 Kasım’da forum toplantısı kapsamında düzenlenecek panellerin ardından, 2 Kasım'da katılımcılarla bir araya gelecek. Gül ayrıca İskoçya'da yaşayan Türkler ile görüşecetk.
Cumhurbaşkanı Gül’ün Tatlıdil Forumu’na katılımı, adı geçen sivil toplum girişimine Türkiye'nin verdiği siyasi desteğin ve Türkiye ile İngiltere arasında dostluk, stratejik ortaklık ve müttefiklik ilişkilerinin her alanda gelişip derinleşmesi yönündeki istek ve iradenin en üst seviyede teyit edilmesini sağlayacak.
İlk toplantısı 2011 yılında İngiltere’de, ikincisi ise geçtiğimiz yıl Türkiye’de yapılan Forum, bu kez Edinburgh’da gerçekleştiriliyor.
2011 yılında kurulan Tatlıdil Forumu, iki ülke arasında mükemmel düzeyde seyreden siyasi ilişkilierin, sivil diyaloğu da kapsayacak şekilde zenginleştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla tasarlanmış bir iletişim platformu olarak biliniyor.

GY(AÖ/İD)