CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül Hilleröd kentinde dünyanın en büyük Bio- teknoloji Şirketi NOVO Nordisk’i ziyaret etti. Gül ve heyetini kapıda firmanın İnsan Kaynakları Müdürü Musa Kekeç, Analisti Elif Zeynep Coşkun ellerinde çiçekle karşıladı.
Gül, Firma Genel Müdürü Lars Rebien Sörensen ve Türkiye Genel Müdürü Şebnem Tuna’nın sunuşundan sonra firmayı gezerek imalatı inceledi. Abdullah Gül, ziyaret sonrasında ’ya yaptığı açıklamada, "Sağlıkla ilgili bu çok gizli ve sinsi bir hastalık. Birçok insan, milyonlarca insan bu hastalığının farkında değil. Bilinci geliştirmek, hastalığı bilmek çok önemli. Bütün hastalıklar çok önemli. Ama bir şey var tedavinin en önemli kısmı bisiklet kullanmak. Beyefendi bisiklet kullanıyormuş. İstanbul’da bisiklet kullanmakla burada bisiklet kullanmak çok farklı" dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunisa Gül, İnsulin iğnesini nasıl kullanacaklarını öğrenerek pratiğini masa üzerine konulan bir alette denedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Novo Nordisk’teki teknolojiye hayran kaldığını, firmanın Türkiye’de de bir kolunun bulunmasının şans olduğunu söyledi. Gül, Danimarka ile yapılacak sağlık alanındaki işbirliğinin de çok önemli olduğunu ve Türk halkının bundan çok yararlanacağını söyledi.

ÜT(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)