GÜL'ÜN DAVET VERDİĞİ  OTELİN ÖNÜNDE PROTESTO
Danimarka'daki temaslarına devam eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunisa Gül, Kraliçe Margrethe'nin onuruna Dangletere Oteli'nde akşam yemeği verdi. Yemek verilen otelin önünde 2 kişi tarafından Belkin Elvan'ın ölümünü protesto edildi.
Cumhurbaşkanı Gül'ün Dangletere Oteli'nde verdiği yemeğe, Kraliçe Margrethe, eşi Prens Henrik, Veliaht Prens Frederik, Prenses Mary, Prens Joachim, Prenses Marie Başbakan Helle Thörning Schmidt, Başbakan Yardımcısı Margrethe Vestager, saray yönetiminin yanı sıra, Türk ve Danimarka toplumunun önde gelen isimleri katıldı. Gecede sahneye çıkan Fatih Erkoç, 'Ott Wieling' isimli eski bir bahçıvan şarkısını Danca seslendirdi. Fatih Erkoç'a salonda bulunan Danimarkalılar da eşlik etti ve uzun süre alkışladılar. Fatih Erkoç ve arkadaşları daha sonra 'Ellerim Bomboş', 'Kalamış', 'Bana seni gerek seni', 'Uzun ince bir yoldayım', 'Sultanigah Sirto' gibi şarkılarıyla konukları kendilerine hayran bıraktılar. Geceye katılan Danimarkalı konuklar, 'Türkiye ve Türk kültürünü daha iyi tanıma fırsatı bulduk' dediler.
Öte yandan yemek verilen otelin önünde 2 kişilik protesto vardı. Dangletere Oteli'nin önünde bir Fransız vatandaşı elinde 'Sayın Cumhurbaşkanı İzmirliyiz. AKP istemiyoruz. Berkin Elvan Rahat uyusun' dövizi taşıdı. Zerrin Hasan isimli protestocu ise, 'Türkiye'nin geleceği ve insanların hayatlarını çalmayınız' dövizi açtı. Protestocularla Ak Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal ile de tartıştı. Ertuğrul Soysal protestoculara, "Yanlış bilgilere sahipsiziniz. Her şey montaj ve iftira. Yolsuzluk falan yok. Çalanlar konusunda ben de seninle beraberim Allah belalarını versin, ama yanlış algı var" dedi. 

Ünsal TURAN/ KOPENHAG,(Danimarka),()

ÜT (DG/RT) (FOTOĞRAFLI)