TÜRK VE AZERİ ŞEHİTLİĞİNİ ZİYARET ETTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakü’de Merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kabri ile Türk ve Azeri şehitliklerini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Cumhurbaşkanlığı Konutu'nda verilen yemeğin ardından, Haydar Aliyev kabrinin bulunduğu Fahri Hıyaban devlet mezarlığına geçti. Haydar Aliyev'in anıt mezarına çelenk bırakan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Aliyev'in eşi Zarife Aliyeva'nın mezarına çiçek bıraktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Ocak Şehitleri'nin yer aldığı Bakü Şehitler Hıyabanına gitti ve burada şehit mezarlarına çiçek bıraktıktan sonra Ebedi Ateş Anıtı'na da çelenk bıraktı.
BAKÜ TÜRK ŞEHİTLİĞİ ZİYARETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra da Bakü Türk Şehitliğine geçerek, anıta çelenk bıraktı ve ardından anıt şeref defterine şöyle yazdı:
"Aziz Şehitlerimiz, Yüce Türk Milletinin Kahraman Evlatları; Sizler adeta bir varoluş mücadelesi vermekte olduğumuz şanlı tarihimizin en sıkıntılı bir döneminde Azerbaycan'daki kardeşlerimizin bağımsızlığı ve özgürlüğü için savaştınız. Bu topraklarda canlarınızı seve seve feda ederek makamların en yücesine eriştiniz. Bundan 96 yıl önce egemenliğini kendi ellerine almak isteyen, bu onurlu mücadelesinde de amansız güçlüklerle boğuşan Azerbaycanlı kardeşlerimizin yardımına koşmayı bir görev bildiniz. Mensubu olduğunuz Kafkas İslam Ordusu'yla bağımsız Azerbaycan'ın temellerini güçlendirirken, bir kahramanlık destanı yazdınız. En zor anlarında bile gözünü kırpmadan kardeşlerinin yardımına koşan sizler, her zaman sevinci olduğu kadar kederi de paylaştığınız Azerbaycanlı Kardeşlerimizle olan kader birliğimizin ve ülkelerimiz arasındaki sarsılmaz ilişkilerin mimarlarısınız. Türkiye ile Azerbaycan'ın birlik, beraberlik ve kardeşliği işte böyle güçlü bir temel üzerinde kurulmuştur. Azerbaycan'ın her köşesinde yatan şehitlerimizle birlikte bir mukaddes emanet başta olmak üzere Türkiye ve Azerbaycan'ın tüm şehitlerini her iki ülkenin bağımsızlık mücadelesinde fedakârlıklarını esirgemeyen kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Aziz ruhlarınız şad olsun."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Azerbaycan’daki temaslarını tamamlayarak, Birleşik Krallık’ta gerçekleşecek NATO zirvesine katılmak üzere Galler’in Cardiff kentine hareket etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Bakü Haydar Aliyev Havalimanı’ndan, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Yakup Eyübov, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun ve diğer ilgililer uğurladı.

FOTOĞRAFLI