ÇİN’in en sıkı korunan yerlerinden Tiananmen Meydanı’nda bir aracın kalabalığa daldıktan sonra imparatorluk sarayının kapısı önündeki bariyerlere çarpması sonucu 5 kişinin öldüğü, 38 kişinin yaralandığı bildirildi.
Çin medyasında yer alan haberlere göre, aracın içindeki 3 kişinin yanı sıra olay yerinde bulunan 2 turist hayatını kaybetti. Yaralananlar arasında Filipinli ve Japon turistler de bulunuyor. Resmi makamlar yalnızca olayın gerçekleşme şekliyle ölü ve yaralı sayısı hakkında bilgi verirken, olayın kaza ya da terör saldırısı olup olmadığına ilişkin bir açıklama yapmadı. Olay sonrası şehrin merkezindeki meydana çıkan yollar kapatıldı. Kent genelinde güvenlik önlemlerinin yoğunlaştığı dikkat çekti. Bölgede bulunan iki AFP muhabirinin geçici olarak gözaltına alındığı ve kameralarındaki görüntülerin polis tarafından silindiği belirtildi.
Sosyal medyada 'SUV' tip aracın alev almaya başladıktan sonra patlama sesi duyulduğu ifade edildi. Olayın sebebi hakkında çeşitli tahminler ortaya atıldı. Tahminler arasında olayın protesto saldırısı olma ihtimali öne çıktı.
Son 30 yılda hızla gelişen Çin’de derinleşen sosyal sorunlar yılda yaklaşık 200 bin protesto eylemine yol açıyor. Ülkenin güneyindeki bir eyalette zabıta tarafından dövülerek sakat bırakılan bir kişi, geçtiğimiz aylarda başkentte bulunan uluslararası hava limanında el yapımı bombayı patlatmıştı.
 
SK(AÖ/İD)